کد اقتصادی چیست؟ + چرا باید کد اقتصادی داشته باشیم
بعد از یکپارچه سازی سیستم مالیاتی کشور سازمان امور مالیاتی اقدامی را برای بهبود روند پروسه های مالیاتی و انجام امور مودیان انجام داد. آن هم این بود که به هر نفر فعال اقتصادی، در زمینه های تولید، بازرگانی و خدماتی یک یک کد اقتصادی داد. این کد اقتصادی کاربردهای فراورانی برای نظام مالیاتی کشور داشت. به همین منظور سازمان امور مالیاتی کشور امتیازاتی را برای دارندگان کد اقتصادی در نظر گرفت که قصد داریم در این مطلب به همین موارد بپردازیم. پس اگر شما هم نمی دانید کد اقتصادی چیست یا به دنبال اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید؛ در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز همراه ما باشید.
کد اقتصادی چیست؟
هر شخص حقوقی که در زمینه های تولیدی، بازرگانی و یا خدماتی فعالیت دارد؛ یک کد اقتصادی مخصوص خود را از سازمان امور مالیاتی دریافت می کند. همچنین اشخاص حقیقی که در همین حوزه ها مشغول به کار هستند و دارای جواز کسب، محلی برای انجام امور خود چه به صورت شخصی یا به صورت اجاره ای و همچنین دارای پرونده مالیاتی هستند یک کد اقتصادی دارند. کد اقتصادی کدی است که اطلاعاتی در خصوص نوع کسب و کار شما، خدمات یا کالایی که به فروش می رسانید و اطلاعات خود شما دارد. کد اقتصادی یک کد یونیک است که برای هر شخصی متفاوت است. سازمان امور مالیاتی کشور و سایر ارگان ها می توانند از طریق این کد به اطلاعات مالی، بازرگانی و سایر مواردی که مربوط به امور کسب و کار شما می شود دسترسی داشته باشند.
چه افرادی باید کد اقتصادی دریافت کنند؟
سوالی که بسیار پرسیده می شود چه اشخاصی نیاز به دریافت کد اقتصادی دارند. تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی که در زمینه های تولید، بازرگانی و خدمات مشغول به کسب درآمد در بازار هستند. ملزم به دریافت کد اقتصادی هستند. چرا که این کد اقتصادی کد شناسایی کسب و کار این افراد توسط ارگان های دولتی به ویژه سازمان امور مالیاتی کشور است. توجه داشته باشید که اگر فعالیت اقتصادی دارید دریافت کد اقتصادی برای شما ضروری است. در صورتی که بدون کد اقتصادی مشغول به کار هستید، شما در حال انجام فرار مالیاتی هستید و اگر سازمان امور مالیاتی کشور متوجه این موضوع شود بدون شک جریمه های سنگینی را باید به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنید. همچنین بدون کد اقتصادی احتمالا فعالیت در بازار نیز برای شما دشوار خواهد بود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چطور کد اقتصادی بگیریم؟
برای اینکه کد اقتصادی خود را دریافت کنید لازم است که پرونده مالیاتی تشکیل دهید. زمانی که اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی در سامانه tax.gov.ir می کنید؛ خود سیستم کد 12 رقمی را به پرونده شما و به کسب و کار شما اختصاص می دهد. همین کد 12 رقمی اختصاص داده شده، کد اقتصادی شما یا ecconomic code شما است.
چرا باید کد اقتصادی بگیریم ؟
در این بخش قصد داریم شما عزیزان را با مهم ترین کاربردهای کد اقتصادی بیشتر آشنا کنیم. توجه داشته باشید که تمامی کسب و کارهایی که بدون کد اقتصادی کار می کنند از تمامی مواردی که در این بخش می گوییم محروم هستند. این دست کسب و کارها نمی توانند به خوبی به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند. پس حتما به این موارد توجه ویژه ای داشته باشید. مهم ترین کاربردهای کد اقتصادی شامل موارد زیر می شود :
عقد قراردادهای تجاری
اگر بخواهید با سازمان یا با شرکتی که یک شخص حقوقی قرار داد ببندید. نیاز به کد اقتصادی خواهید داشت. چرا که بدون کد اقتصادی قراردادی که بین شما بسته می شود از طرف سازمان امور مالیاتی کشور، اعتباری ندارد و ممکن است در زمان رسیدگی جزو قراردادهای مورد قبول تلقی نشود و در صورتی که بر روی درآمد یا هزینه های شما تاثیر داشته باشد. باید از آن دفاع کنید که این کار بسیار دشوار خواهد بود.
شرکت در مناقصه ها و مزایده ها
یکی از روش های سوددهی بالا برای کسب و کارها عقد قرارداد با ارگان های دولتی است. توجه داشته باشید که اگر کد اقتصادی نداشته باشید؛ نمی توانید با سازمان ها و ارگان های دولتی قرارداد ببندید. چرا که برای شرکت در مناقصه ها و مزایده هایی که از طرف سازمان ها و ارگان ها دولتی و تحت نظارت دولت برگزار می شود نیاز به کد اقتصادی خواهید داشت.
دریافت کارت بازرگانی
اگر رویاهای بزرگی در سر دارید و قصد دارید دست به اقدامات بزرگی بزنید و می خواهید وارد دنیای بزرگ واردات و صادرات شوید نیاز به کارت بازرگانی دارید. توجه داشته باشید که داشتن کد اقتصادی یکی از ملزومات اولیه دریافت کارت بازرگانی است. بدون این کارت نهایتا شما می توانید به صورت محلی فعالیت داشته باشید و درب های بازرگانی با دنیای بیرون برای شما بسته است.
صدور فاکتور رسمی
یکی از مهم ترین مواردی که برای تمامی اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی این مورد است که طرف خریدار یا فروشنده آنها دارای کد اقتصادی باشد. چرا که در فاکتورهای رسمی تمامی اطلاعات مربوط به خریدار و فروشنده قید می شود. برای اینکه یک فاکتور رسمی باشد نیاز است که دو طرف معامله دارای کد اقتصادی باشند. به هیمن منظور برای این دسته از افراد داشتن کد اقتصادی طرف مقابلشان از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که سازمان امور مالیاتی از این عزیزان تنها هزینه هایی را قبول دارد که از طریق فاکتور رسمی باشد. به همین منظور اگر کد اقتصادی ندارید، احتمالا شانس همکاری یا معامله با اشخاص حقوقی و حقیقی ثبت در سازمان مالیاتی را از دست خواهید داد.
بهره مندی از معافیت های مالیاتی
یکی دیگر از مواردی که پیش تر هم به آن اشاره کردیم . گفتیم که اگر کد اقتصادی ندارید به این معناست که در حال فرار مالیاتی هستید. زمانی که سازمان امور مالیاتی کشور متوجه این موضوع از سمت شما شود شما را جریمه می کند. یکی از این جریمه ها محاسبه مالیات سال های فعالیت قبلی شما بدون در نظر گرفتن هیچ گونه معافیت مالیاتی است. به این معنا که اگر کد اقتصادی داشتید مالیات تمامی زمان فعالیت شما با معافیت های بسیار زیادی محسابه می شود که با نداشتن کد اقتصادی از این مورد هم محروم می شوید.
جمع بندی
از اینکه تا انتهای این مطلب از سایت سپدان حساب ممتاز همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. امیدواریم که این مطلب برای شما دوستان عزیز مفید بوده باشد. در این مطلب تمامی مواردی که در خصوص کد اقتصادی نیاز دارید بدانید را برای شما دوستان شرح دادیم. در آخر نیز به شما عزیزان توصیه می کنیم که اگر در زمینه های تولید، بازرگانی و یا خدمات مشغول به فعالیت اقتصادی هستید و کسب درامد می کنید. حتما از طریق تشکیل پرونده مالیاتی اقدام به دریافت کد اقتصادی خودتان کنید. این کار کاملا به نفع خود شما خواهد بود و فرصت های بسیاری را برای شما دوستان عزیز برای گسترش کسب و کارتان فراهم می کند.
دیدگاهتان را بنویسید