انواع هزینه در حسابداری + هزینه های شرکت
همیشه بحث هزینه که می شود مدیران شرکت ها و سازمان ها، با مشکل روبرو می شوند. آشنایی با هزینه ها می تواند به کاهش هزینه های یک شرکت و یا یک سازمان کمک بسیار زیادی کند. به همین منظور قصد داریم شما عزیزان را با هزینه در حسابداری و انواع هزینه بیشتر آشنا کنیم. در این صورت شما عزیزان می توانید مدیریت صحیح تری روی هزینه ها داشته باشید و درآمد بیشتری را با کمترین هزینه به دست بیاورید. پس اگر مدیر مالی یا حسابدار و یا حتی مدیر یک شرکت و مجموعه هستید در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با هزینه ها در حسابداری بیشتر آشنا شوید.
هزینه در حسابداری چیست؟
هزینه در حسابداری به مجموع مخارجی گفته می شود که برای کسب سود بیشتر و درآمدزایی بیشتر برای یک سازمان، شرکت و یا مجموعه خرج می شود. این تعریف را می توان ساده ترین و بهترین تعریف برای بحث هزینه در حسابداری دانست. اما هزینه به همین سادگی نیست و انواع مختلفی دارد که قصد داریم در ادامه با آن بیشتر آشنا شوید.
انواع هزینه در حسابداری
در این بخش از مقاله قصد داریم شما عزیزان را با انواع هزینه در حسابداری بیشتر آشنا کنیم. هزینه ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به صورت کامل هر یک از آنها را برای شما عزیزان شرح دادیم. انواع هزینه در حسابداری شامل موارد زیر می شود:
هزینه های ثابت
یکی از اساسی ترین انواع هزینه در هزینه ها در حسابداری می توان به هزینه ثابت اشاره کرد. هزینه ثابت به هزینه ای گفته می شود که در بازه زمانی بلند مدت تغییری نداشته باشد. مثل هزینه اجاره بهای محل استقرار مجموعه و یا هزینه استهلاک و موارد این چنینی.
این دست از هزینه ها در حسابداری بسته به میزان تولید، فروش و سایر متغیرهایی که به کالا یا خدمات مرتبط می شوند وابسته نیست و برای بازه زمانی نسبتا طولانی یکسان و بدون تغییر است.
هزینه های متغیر
این دست از هزینه ها کاملا به میزان تولید، فروش کالا و یا ارائه خدمات از سمت مجموعه بستگی دارند. این هزینه ارتباط کاملا مستقیمی با میزان تولید و عرضه آن دارد. به صورتی که با کاهش یا افزایش انواع هزینه هایی که در این دسته قرار می گیرند میزان عرضه و تقاضای محصولات یا خدمات افزایش یا کاهش پیدا می کند.
در این خصوص اگر بخواهیم برای شما عزیزان مثالی بزنیم می توان به یک مجموعه تولیدی اشاره کرد. فرض کنید یک مجموعه تولیدی ساعت کاری خود را از میزان 7 یا 8 ساعت به 10 ساعت افزایش می دهد. در این صورت بایستی به کارگران خود دستمزد اضافه کاری پرداخت کند. به همین منظور هزینه های حقوق و دستمزد به نسبت برای یک کارگر خاص افزایش پیدا می کند. این دست از هزینه ها را هزینه متغیر می گویند.
سایر انواع هزینه در حسابداری
هزینه در حسابداری به دو دسته بسیار مهم بالا تقسیم می شود. اما هزینه ها را می توان به صورت جزئی تری نیز بررسی کرد و آنها را دسته بندی کرد. به همین منظور قصد داریم در ادامه این مطلب و در این بخش شما عزیزان را با این جزئیات بیشتر آشنا کنیم. سایر دیگر هزینه در حسابداری به انواع زیر تقسیم می شود. برخی از آنها ویژه شرکت ها و مجموعه های بازرگانی و برخی دیگر مرتبط با هزینه های تولید و برخی دیگر نیز مربوط به شرکت های خدماتی و پیمانکاری هستند. این هزینه ها شامل موارد زیر است.
هزینه های عمومی و اداری در حسابداری
یکی از هزینه هایی که بیشتر در دسته هزینه های ثابت هستند. هزینه های عمومی و اداری است. این هزینه ها ممکن است هم در دسته هزینه های ثابت و هم در دسته هزینه های متغیر قرار بگیرد. از جمله این هزینه ها می توان به هزینه آب، برق، گاز؛ پذیرایی در دفتر کار، هزینه های پستی، هزینه های مربوط به ملزومات مصرفی مثل دستمال کاغذی، کاغذ، لیوان یکبار مصرف و سایر ملزومات یک مجموعه، هزینه های حمل و نقل عمومی و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
هزینه های توزیع و فروش
یکی دیگر از انواع هزینه در حسابداری هزینه های توزیع و فروش است. این دسته از هزینه ها معمولا برای شرکت های بازرگانی است که با فروش کالا سر و کار دارند. این هزینه ها کاملا متغیر است و مبلغ کالا به هزینه های توزیع و فروش وابسته است. به این صورت که اگر این هزینه ها افزایش بیابند بدون شک قیمت محصول نیز گران تر می شود. از جمله هزینه های توزیع و فروش می توان به مواردی همچون هزینه بسته بندی، هزینه حمل و نقل، هزینه انبارداری و انبار کالا، هزینه تبلیغات و هزینه بازاریابی اشاره کرد.
هزینه های مالی
در این بخش یکی از انواع هزینه در حسابداری را داریم که تمامی شرکت ها، سازمان ها و موسسات شامل این هزینه می شوند. این هزینه کاملا قابل مشهود است و بر روی قیمت کالا نیز تاثیر می گذارد. هزینه های مالی به هزینه هایی گفته می شود که صرف امور مالی شرکت یا سازمان می شوند. به عنوان مثال از هزینه کارمزد یک کارت به کارت ساده گرفته تا جریمه دیرکرد پرداخت اقساط وام. تمامی این موارد جزو هزینه های مالی به حساب می آیند.
هزینه های حقوق و دستمزد
یکی از انواع هزینه در حسابداری که توسط سازمان امور مالیاتی کشور نیز جزو هزینه های قابل قبول است، هزینه حقوق و دستمزد است. هزینه حقوق و دستمزد در صورتی که کارمند شما به صورت قراردادی با شما کار می کند هزینه ثابتی را بابت دستمزد از شما دریافت می کند. این مورد یکی از هزینه های ثابت در انواع هزینه در حسابداری است.
اما توجه داشته باشید که هزینه های حقوق و دستمزد علاوه بر بخش هزینه های ثابت هزینه متغیر را نیز دارد. دستمزد اضافه کاری کارگران و پرسنل، پاداش ها و پورسانت ها همه جزو هزینه های متغیری هستند که پیش تر با آن آشنا شدیم.
هزینه های استهلاک
از دیگر انواع هزینه در حسابداری می توان به هزینه های استهلاک اشاره کرد. این مورد یکی از هزینه هایی است که می توان به صورت کاملا قانونی و برابر مفاد قانون از همین طریق مالیات کمتری را به سازمان امور مالیاتی پرداخت. برای این امر لازم است که حواستان به هزینه های استهلاک باشد. از انواع هزینه های استهلاک می توان به هزینه استهلاک ساختمان یا ملک، هزینه استهلاک دستگاه ها، هزینه استهلاک فرسودگی اسباب و اثاثیه شرکت و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
هزینه های مواد مستقیم
این نوع از انواع هزینه در حسابداری مخصوص شرکت ها و واحدهای تولیدی است. هزینه های مواد مستقیم هزینه ای است که به تهیه مواد اولیه لازم برای تولید کالا مرتبط است. این هزینه تاثیر مستقیمی بر روی قیمت نهایی کالا دارد. به همین منظور هرچقدر هزینه های مواد مستقیم بیشتر شود، علاوه میزان تولید بیشتر، قیمت کالا نیز افزایش پیدا می کند.
هزینه های کار مستقیم
به هزینه های حقوق که برای تولید یک محصول خرج می شود و بایستی پرداخت گردد هزینه های کار مستقیم گفته میشود. توجه داشته باشید که این نوع از هزینه تنها مربوط به واحدهای تولیدی است و شرکت ها و مجموعه های تولیدی این نوع از هزینه را در بین هزینه های خود دارند.
انواع دیگر هزینه در حسابداری
در این بخش قصد داریم سایر انواع هزینه در حسابداری را به اختصار و به صورت تیتر وار به شما عزیزان معرفی کنیم. از دیگر انواع هزینه در حسابداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سربار تولید
- آشکار
- پنهان
- ثابت
- جاری
- سرمایه ای
- عملیاتی
- غیرعملیاتی
جمع بندی
در این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز برای شما عزیزان تمامی مواردی که لازم است در خصوص هزینه در حسابداری بدانید را شرح دادیم. انواع هزینه ها را به شما معرفی کردیم و هریک را به اختصار برای فهم بیشتر شما عزیزان شرح دادیم. توجه داشته باشید که آشنایی با هزینه ها در حسابداری می تواند میزان عدد مالیاتی شما را کاهش دهد. چرا که قانون گذار و سازمان امور مالیاتی از سود شرکت ها مالیات دریافت می کند. با محاسبه و ارائه هزینه های قابل قبول از طرف سازمان امور مالیاتی می توانید مالیات کمتری را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایید.
از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. امید است این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد. اگر قصد مطالعه آموزش رایگان حسابداری را دارید می توانید از طریق بلاگ سایت ما در سپیدان حساب ممتاز استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید