حسابرسی چیست؟ حسابرسی کیست؟ + وظایف حسابرس
شاید این موضوع برای شما عزیزان هم پیش آمده باشد که نگرانی هایی از بابت رسیدگی مالیاتی و مراجعه ممیز مالیاتی به سازمانتان را داشته باشید. این نگرانی های تماما از بابت ایرادات در اسناد مالی، ایرادات نیروی مالی شرکت و اشتباهات اظهارنامه و دفاتر نشات می گیرد. اما آیا واقعی راه حلی برای بهبود و بررسی صحت اطلاعات و اسناد شرکت پیش از زمان رسیدگی وجود ندارد؟پاسخ این سوال این است؛ شما عزیزان می توانید از حسابرسی برای بررسی صحت اطلاعات، اظهارنامه، تکالیف قانونی و دفاتر و اسناد مالی استفاده کنید. اگر قصد دارید در خصوص اینکه حسابرسی چیست؟ اینکه حسابرس کیست؟ اطلاعات بیشتری کسب کنید در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز همراه ما باشید تا شما عزیزان را با تمامی این موارد بیشتر آشنا کنیم.
حسابرس کیست؟
حسابرس وظیفه رسیدگی و بررسی به اسناد و مدارک مالی سازمان و شرکت را برعهده دارد. حسابرس می تواند یک شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد. شما می توانید حسابرسی خود را به یک شخص یا مجموعه ها و شرکت های خدمات مالی که امور حسابرسی انجام می دهند بسپارید. توجه داشته باشید که حسابرس برای شما کار می کند و به هیچ وجه گزارش ایرادات نیروهای مالی و مغایرت ها و ایرادات را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نمی کند. با این وجود لازم است برای رعایت حفظ محرمانگی شرکت از استخدام نیروهای قراردادی برای این امر خودداری کنید و از شرکت هایی که امور حسابرسی را انجام می دهند برای این امر کمک بگیرید. در ادامه به بررسی وظایف یک حسابرس می پردازیم.
وظیفه حسابرس چیست؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که لازم است در خصوص حسابرس به آن بپردازیم این است که وظیفه حسابرس چیست. حسابرس وظیفه دارد تا امور مالی شما را مورد بررسی و رسیدگی قرار دهد. همچنین با بررسی اظهارنامه شما و اسناد و مدارک مالی شرکت ایرادات مالی و مالیاتی را شناسایی کرده و برای رفع آنها به شما عزیزان راهکارهای مناسب را ارائه دهد. همچنین شما عزیزان برای بررسی خطای نیروی مالی خود نیز می توانید از حسابرسی استفاده کنید.
حسابرس در بیشتر مواقع برای شرکت هایی با گردش های مالی بالا استفاده می شود تا در زمان رسیدگی مالیاتی شرکت دچار مشکل نشود و ممیز مالیاتی نتواند مورد خاصی را که خلاف اظهارات شما و خلاف قانون باشد را پیدا کند. چرا که اگر این ایرادات و این مشکلات توسط ممیز مالیاتی شناسایی شود، بدون شک از سمت سازمان امور مالیاتی کشور جریمه خواهید شد.
تفاوت ممیز با حسابرس چیست؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که در خصوص ممیزین مالیاتی و حسابرسان پرسیده می شود این است که تفاوت این دو در چیست. توجه به این موضوع که حسابرس نیروی شما است و از شما برای انجام امور حسابرسی حقوق دریافت می کند؛ در صورتی که ممیز مالیاتی کارمند دولت و سازمان امور مالیاتی کشور است. هر دوی آنها یک کار را انجام می دهند و هر دو آنها وظیفه دارند که به امور مالی سازمان و شرکت شما رسیدگی کنند و اسناد، مدارک حسابداری و مالی و همچنین اظهارنامه شما را مورد بررسی قرار دهند. مهم ترین تفاوت این دو در این است که در زمان مشاهده مشکل حسابرس به شما راهکاری جهت رفع مشکل به وجود آمده ارائه می دهد. در صورتی که ممیز مالیاتی وظیفه دارد تخلفات و ایرادات حسابداری و امور مالی شما را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهد و در این صورت از سمت سازمان امور مالیاتی کشور جریمه خواهید شد.
تفاوت حسابرس با حسابدار و مدیرمالی چیست؟
سوال بعدی که قصد داریم به آن بپردازیم این است که تفاوت حسابدار و مدیر مالی با حسابرس چیست؟ توجه داشته باشید که وجه اشتراک حسابدار و حسابرس این است که هردو نیروی کار شما هستند اما حسابدار وظیفه ثبت اسناد و تهیه دفاتر قانونی و اظهارنامه شما را دارد. در حالی که حسابرس وظیفه دارد که به کار حسابدار و مدیر مالی که سرپرست واحد مالی شرکت است رسیدگی نماید و بر کار واحد مالی مجموعه نظارت داشته باشد. در صورت مشاهده مشکل در انجام امور مالی و یا مغایرت با قوانین مالیاتی آن را به شما گزارش دهد.
برای اینکه حسابرس شویم باید چه کاری انجام دهیم؟
توجه داشته باشید که حسابرس یک نیروی دولتی نیست و زیر نظر سازمان و ارگان خاصی فعالیت نمی کند. برای اینکه تبدیل به یک حسابرس شوید اولین موردی که نیاز دارید این است که در رشته های حسابداری و مالی تحصیل کنید. داشتن یک مدرک معتبر می تواند به اعتبار شما برای استخدام در شرکت های ارائه دهنده خدمات مالی می افزاید. شما برای اینکه بتوانید به عنوان یک حسابرس مشغول به کار شوید لازم است که سابقه خوبی در این زمینه کاری داشته باشید. به همین منظور بهتر است اگر در ابتدای راه هستید برای مدتی به عنوان کارمند در یک شرکت ارائه دهنده خدمات مالی مشغول شوید.
همچنین به این نکته توجه داشته باشید که تجربه شما در زمینه کار حسابداری و مدیریت مالی می تواند به شما عزیزان در این خصوص خیلی کمک کند. همچنین در کنار به روز بودن اطلاعات مالی به اطلاعات به روز مالیاتی نیز نیاز دارید تا بتوانید بهترین عملکرد خود را در زمان دریافت پرونده ها برای انجام امور حسابرسی داشته باشید. برای اینکار لازم است به قوانین مالیات های مستقیم به صورت کامل مسلط باشید تا بتوانید تمامی موارد مخالف با قانون و روش های رفع مشکلات به روش قانونی و کاهش مالیات شرکت ها را به راحتی هرچه تمام انجام دهید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی شغل حسابرسی پرداختیم و آن را برای شما عزیزان شرح دادیم. همچنین تفاوت این شغل را با حسابداری، مدیریت مالی و همچنین ممیز مالیاتی بررسی کردیم. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. در صورتی که تمایل به مطالعه مقالات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص زمینه های مالی و مالیاتی دارید می توانید به بخش مقالات مالی مالیاتی سایت ما در سپیدان حساب ممتاز مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید