مهم ترین جرایم مالیاتی + راهکارهای بخشودگی جریمه مالیاتی
یکی از بزرگترین نگرانی های هر صاحب کسب و کاری، چه حقیقی و چه حقوقی جرایم مالیاتی است. جریمه های مالیاتی موردی است که بیشتر افراد به دلیل اطلاع نداشتن از قوانین مالیاتی و عدم اطلاع کافی از جرایم مالیاتی دچار آن می شوند و بایستی مبلغ قابل توجهی را به عنوان جریمه به اداره مالیات بپردازند.
به منظور جلوگیری از این جریمه ها قصد داریم در ادامه این مطلب شما عزیزان را با مهم ترین جرایم مالیاتی که از سمت سازمان امور مالیاتی کشور برای مودیان متخلف در نظر گرفته می شود بیشتر آشنا کنیم. پس اگر شما هم صاحب کسب و کار هستید، مدیرمالی یا حسابدار هستید و یا به دنبال آموزش های مالیاتی هستید در ادامه این مطلب همراه ما در سایت سپیدان حساب باشید.
جرایم مالیاتی چیست؟
درگیری بیشتر مودیان با سازمان امور مالیاتی بر سر جرایم مالیاتی است. زمانی که یک مودی دانسته یا ندانسته مرتکب تخلف مالیاتی می شود و یا در پرداخت بدهی های مالیاتی خود کوتاهی می کند به این مودی جریمه مالیاتی تعلق می گیرد. جرایم مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی مشخص می شود و معمولا بر اساس یک دستورالعمل مشخص محاسبه می شود. جرایم مالیاتی انواع مختلفی دارد که در ادامه این موارد را به صورت کامل برای شما عزیزان شرح دادیم.
انواع جرایم مالیاتی؛ از عملکردی تا جرایم موضوعی
جرایم مالیاتی به صورت کلی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند که این دو دسته شامل جرایم مالیات موضوعی و جرایم مالیات عملکردی است. جرایم مالیات موضوعی در زمان های خاصی رخ می دهد و برای تخلفات خاصی است. به عنوان مثال اگر مودی در خصوص مالیات بر درآمد خود فرار مالیاتی داشته باشد، شامل جریمه موضوعی می شود.
جرایم عملکردی نوع روتین تر جریمه هایی هستند که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور برای مودیان در نظر گرفته می شود. به این صورت که اگر مودی در خصوص فرآیندهای اجرایی دستورالعمل ها، بخش نامه ها، اظهارنامه، مفاصا حساب و موارد این چنینی با تخلف روبرو شود؛ شامل جریمه مالیاتی عملکردی می گردد. در ادامه قصد داریم هر یک از این موارد را برای شما عزیزان به صورت کامل و مفصل تری شرح دهیم.
جرایم مالیاتی عملکردی
برخی از جرایم مالیاتی مربوط به انجام ندادن تکالیف مالیاتی مودیان هستند. از جمله این موارد می توان به تسلیم نکردن اظهارنامه ها، پرداخت نکردن به موقع بدهی های مالیاتی، کتمان درآمد واقعی در اظهارنامه عملکرد و همچنین افزودن هزینه های غیر واقعی در اظهارنامه عملکرد اشاره کرد. تمامی این موارد شامل جریمه مالیاتی عملکردی می شوند که از سمت سازمان امور مالیاتی کشور مشخص می گردد. توجه داشته باشید که این دست از جرایم مالیاتی قابل بخشودگی هستند.
در صورتی که سازمان امور مالیاتی کشور بخش نامه ای تحت عنوان بخشش جرایم مالیاتی عملکردی به ممیزین کل و دفاتر سازمان امور مالیاتی مناطق ارسال نمایند؛ مودیان می توانند از این فرصت برای بخشودگی تمام یا بخشی از جریمه های مالیاتی خود استفاده کنند. پس اگر به دلیل هر یک از مواردی که ذکر شد، از سمت سازمان امور مالیاتی کشور جریمه شدید. اخبار مالیاتی را به صورت جدی دنبال کنید.
اگر به دنبال به روز ترین اخبار مالیاتی هستید می توانید از طریق پیج اینستاگرامی استاد سید هادی موسوی به آدرس hadimousavi.tax اقدام نمایید. همجنین برای ورود به کانال اینستاگرام، آپارات و کانال تلگرام ما که زیر نظر جناب موسوی است می توانید از بخش فوتر ( انتهای همین برگه ) اقدام نمایید. با کلیک بر روی آیکون هر یک از شبکه های مجازی به کانال های ما منتقل خواهید شد.
جرایم مالیاتی موضوعی؛ تخلف در موضوعات خاص مالیاتی
جرایم مالیاتی موضوعی برای تخلفاتی که در خصوص موضوعات خاصی مثل مالیات بر ارزش افزوده، مالیات املاک، مالیات بر ارث و مالیات بر تراکنش های بانکی است. جرایم مالیاتی موضوعی یکی از مهم ترین مواردی است که در حسابداری مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد و هر شخصی که قصد دارد وارد حوزه مالیات شود بایستی با آنها به صورت کامل آشنا شود. توجه داشته باشید که جریمه های مالیاتی موضوعی بسته به شرایط مختلفی می توانند بخشودگی های متفاوتی داشته باشند.
شرایط بخشودگی جرایم مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی
در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی هستید و پرونده مالیاتی دارید و به هر دلیلی از طرف سازمان امور مالیاتی کشور جریمه شدید؛ سازمان امور مالیاتی برای مودیان، به منظور ایجاد اعتماد بیشتر بین مودیان و سازمان شرایطی را برای بخشودگی در نظر می گیرد. البته در برخی از زمان های خاص تخفیفات و بخشودگی هایی را برای مودیان نیز توسط بخش نامه هایی صادر می نماید و آنها را به مودیان اعلام می کند. به عنوان مثال یکی از ایامی که بیشتر سال ها سازمان امور مالیاتی برای مودیان بخشودگی در نظر می گیرد، ایام دهه فجر است.
توجه داشته باشید در صورتی که سازمان بخش نامه ای برای بخشودگی جرایم مالیاتی در این زمان صادر نماید، شما عزیزان می توانید طبق آن بخشنامه در زمان مقرر اقدام به پرداخت مالیات از طریق سازمان مالیاتی منطقه یا حوزه خودتان کنید و به همین ترتیب از این بخشودگی استفاده نمایید.
مهمترین جرایم مالیاتی در ایران؛ بیشترین تعداد و میزان تخلف
در بین تمامی جرامی مالیاتی برخی از موارد هستند که در بین مودیان پر تکرارتر از سایر جریمه ها هستند. بیشتر مودیان دانسته یا ندانسته به دلایل مختلفی تخلفاتی را انجام می دهند. در بین تمام جرایم و تخلفات مالیاتی در این بخش قصد داریم پرتکرارترین های آنها را به شما عزیزان معرفی کنیم. این جرایم شامل موارد زیر می شود:
- تسلیم نکردن اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر
- پرداخت نکردن مالیات قطعی و ابرازی در موعد مقرر
- کتمان درآمد حاصل از فعالیتهای اقتصادی
- برآورد هزینههای غیرواقعی یا غیرمجاز
- ارسال نکردن اطلاعات و مدارک مالیاتی درخواستی
- انجام ندادن تکالیف مالیات بر ارزشافزوده مانند صدور فاکتور، ثبت تراکنشها و پرداخت مالیات
- پرداخت نکردن مالیات بر املاک و مالیات بر ارث و وصیت
- اعلام نکردن تراکنشهای بانکی به سازمان امور مالیاتی
جمع بندی
در این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز برای شما عزیزان تمامی مواردی که لازم است در خصوص جرایم مالیاتی بدانید را شرح دادیم. انواع جریمه های مالیاتی را به شما معرفی کردیم و هریک را به اختصار برای فهم بیشتر شما عزیزان شرح دادیم. توجه داشته باشید که آشنایی با جرایم مالیاتی در حسابداری یک امر بسیار مهم است. چرا که قانون گذار و سازمان امور مالیاتی در صورت مشاهده تخلف بدون شک مودی را جریمه خواهد کرد و مبلغ جریمه را دریافت می کند.
از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. امید است این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد. اگر قصد مطالعه آموزش رایگان حسابداری را دارید می توانید از طریق بلاگ سایت ما در سپیدان حساب ممتاز استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید