مالیات شرکت های زیان ده + نحوه محاسبه و نکات کاربردی
شاید در ابتدا برای شما هم این سوال به وجود بیاید که مگر می شود شرکت یا کسب و کاری زیان ده باشد اما مالیات بپردازد؟ در پاسخ این سوال باید به شما عزیزان بگوییم بله این موضوع امکان پذیر است. البته این مورد تنها برای برخی از شرکت های خاص است که تخلفاتی را انجام می دهند. در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز قصد داریم شما عزیزان را با شرکت های زیان ده و مالیات آنها و تکالیفی که بایستی انجام دهند بیشتر آشنا کنیم. پس اگر شما سوالاتی در خصوص شرکت های زیان ده و مالیات آنها دارید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
شرکت زیان ده چیست؟
پیش از شروع لازم است این موضوع را بررسی کنیم که چه شرکتی زیان ده تلقی می شود. شرکت ها و کسب و کارهایی که مجموعه هزینه های آنها در طول سال مالی بیشتر از میران درآمد مجموعه باشد، زیان ده تلقی می شوند. به عبارت دیگر شرکت های زیان ده هزینه هایی را در طول یک سال متحمل می شوند اما نمی توانند از طریق فروش این هزینه ها را از راه کسب درآمد جبران کنند. به همین منظور این شرکت ها زیان می دهند و سود مثبت ندارند. به این دست شرکت ها، شرکت های زیان ده می گوییم که در ادامه به بررسی مالیات شرکت های زیان ده می پردازیم.
مالیات شرکت های زیان ده به چه صورت محاسبه می شود؟
یکی دیگر از مهم ترین سوالاتی که در مورد شرکت های زیان ده وجود دارد این است که شرکت های زیان ده هم آیا مشمول مالیات می شوند؟ به صورت کلی خیر. از آنجایی که این شرکت ها درآمدی نداشته اند سازمان امور مالیاتی کشور نمی تواند مبلغی را به عنوان مالیات از این شرکت ها دریافت کند. چرا که مالیات بر روی سود درآمد حاصله از فروش از مودیان دریافت می شود. این در صورتی است که عملکرد این شرکت ها در کسب درآمد منفی است. به همین منظور سازمان امور مالیاتی هیچ مالیاتی از این شرکت ها دریافت نمی کند.
شاید سوال کنید که پس چرا در ابتدای این مطلب گفتیم که برخی از شرکت های زیان ده هم بایستی مالیات بپردازند؟ جواب این سوال این است. برخی از شرکت ها و سازمان ها هستند که به صورت جعلی اقدام به ساخت هزینه های قلابی می کنند. در این صورت شرکت را یک شرکت زیان ده نشان می دهند. در صورتی که ممیز مالیاتی در زمان رسیدگی متوجه این موضوع شود، که احتمال آن بسیار زیاد است. علاوه بر این که شرکت خطا کار باید مالیات شرکت های زیان ده را پرداخت کند و باید مالیات درآمد حاصله را به سازمان بپردازد. همچنین باید جریمه ای که سازمان از طریق ممیز مالیاتی برای مودی در نظر می گیرد را نیز پرذاخت نماید.
چرا یک شرکت زیان ده می شود؟
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که یک شرکت تبدیل به یک شرکت زیان ده می شود. در این بخش برخی از مهم ترین مواردی که می تواند موجب زیان ده شدن یک شرکت باشد را مورد ببررسی قرار می دهیم. دلایل اینکه یک شرکت زیان ده می شود می تواند شامل موارد زیر باشد:
- عدم شناخت بازار
- مدیریت نامناسب
- بازاریابی نامناسب
- عدم تقسیم سرمایه
- کاهش درآمدها
- و غیره
چه زمانی یک شرکت از نظر قانونی زیان ده است؟
در خصوص قانون برای مالیات شرکت های زیان ده می توان به ماده 147 و 148 قانون مالیات های مستقیم مراجعه کرد. برابر ماده 147 قانون مالیات های مستقیم : هزینه های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به شرحی که ضمن مقررات این قانون مقرر می گردد؛ عبارت است از: هزینه هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حد نصاب های مقرر باشد.
پس حتما به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که اگر ادعایی برای زیان ده بودن شرکت خود دارید حتما بایستی مدارک و اسنادی را از بابت هزینه هایی که برای زیان ده بودن شرکت ارائه می دهید در دست داشته باشید. همچنین توجه کنید که هزینه های شما بایستی جزو هزینه های قابل قبول در ماده 148 قانون مالیات های مستقیم باشد. در غیر این صورت هزینه های شما پذیرفته شده نیست. این امر نیز موجب می شود که علاوه بر پرداخت مالیات اقدام به پرداخت جریمه های سازمان امور مالیاتی باشید.
تکالیف مالیاتی شرکت های زیان ده
یکی از مهم ترین نکاتی که بیشتر شرکت های زیان ده در خصوص آن کوتاهی می کنند ارسال اظهارنامه عملکرد است. در صورتی که شرکت زیان ده باشد، همچنان مودی موظف است که اظهارنامه خود را برای سازمان ارسال نماید. در صورتی که برای سازمان امور مالیاتی کشور محرض شود که این شرکت زیان ده است؛ ذیگر نیازی به پرداخت مالیات نیست. اما تاکید می کنیم ارسال اظهارنامه یک امر ضروری است.
جمع بندی
در این مقاله از سایت سپیدان حساب ممتاز به بررسی مالیات شرکت های زیان ده پرداختیم و تمامی مواردی که در خصوص نحوه محاسبه، اینکه چه شرکتی زیان ده است و همچنین این موضوع که شرکت های زیان ده چه تکالیف مالیاتی را باید انجام دهند به صورت کامل برای شما عزیزان شرح دادیم. امیدواریم که مطالب گفته شده در طول این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
اگر شرکت شما یک شرکت زیان ده است و نیاز به دریافت مشاوره برای امور مالیاتی خود دارید می توانید با کارشناسان و متخصصان ما در مجموعه سپیدان حساب ممتاز در تماس باشید. با تماس با شماره ما می توانید از یک مشاوره تلفنی رایگان به منظور راهنمایی بیشتر بهره مند شوید و با کارشناسان و متخصصان مجموعه ما در تماس باشید. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم.
دیدگاهتان را بنویسید