رسیدگی مالیاتی چیست؟ | مهم ترین نکات رسیدگی مالیاتی
هر شخصی که اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی می کند بدون شک در انتظار رسیدگی مالیاتی نیز است. مرحله بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی و خود اظهاری بررسی سازمان است. به صورت پیشفرض سازمان امور مالیاتی در وهله اول اظهارات شما را می پذیرد و شما بایستی مالیات خود را پرداخت کنید. اما کار به اینجا ختم نمی شود؛ سازمان امور مالیاتی به مدت یکسال از زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی شما اقدام به رسیدگی مالیاتی پرونده شما می کند. اگر شما هم نگرانی هایی درباره رسیدگی به پرونده مالیاتی خود را دارید یا به دنبال اطلاعاتی در این خصوص هستید در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب همراه ما باشید.
رسیدگی مالیاتی چیست؟
بدون شک سازمان امور مالیاتی اظهارات شما را مورد بررسی قرار می دهد. به این بررسی که سازمان امور مالیاتی در خصوص پرونده امور مالیاتی شما انجام می دهد، رسیدگی مالیاتی گفته می شود. سازمان امور مالیاتی وظیفه دارد، صحت و درستی اظهارات شما به ویژه درآمدهای شما، هزینه ها و سایر موارد این چنینی را مورد بررسی قرار دهد. این وظیفه نیز به عهده ممیزین مالیاتی است که پرونده مودیان سازمان را مورد بررسی قرار دهند که در ادامه به آن نیز خواهیم پرداخت.
ممیز مالیاتی کیست؟
ممیز مالیاتی مامور سازمان امور مالیاتی است که به پرونده مالیاتی شما رسیدگی می کند. وظیفه رسیدگی مالیاتی از طرف سازمان امور مالیاتی به ممیزهای مالیاتی واگذار می شود. ممیزهای مالیاتی کارشناسان و متخصصین خبره در حوزه حسابداری و مالیات هستند که به قوانین مالیاتی تسلط کامل دارند. ممیزین مالیاتی افرادی به شدت ریزبین و با دقت بالا هستند که فرارهای مالیاتی و تخلف های مالیاتی با در اختیار داشتن اطلاعات و دسترسی های زیادی که دارند از چشم آنها پوشیده نخواهد ماند.
مهلت رسیدگی مالیاتی چقدر است؟
از زمانی که شما عزیزان اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی می کنید؛ سازمان امور مالیاتی کشور یکسال مهلت دارد که به پرونده مالیاتی شما رسیدگی کند. در این زمان یک ممیز مالیاتی برای پرونده شما از سمت سازمان امور مالیاتی انتخاب می شود که پرونده شما را مورد بررسی و رسیدگی مالیاتی قرار دهد.
در این زمان مقرر ممیز مالیاتی بعد از بررسی های لازم اقدام به صدور برگه تشخیص مالیاتی می کند. در این برگه میزان مالیاتی که از نظر ممیز صحیح است لحاظ می شود و مودیان موظف هستند اقدام به پرداخت آن کنند. البته این در صورتی است که اعتراضی به برگه تشخیص مالیاتی خود نداشته باشید.
توجه داشته باشید که تنها یک ماه از زمان ابلاغ مهلت دارید که اعتراض خود در سامانه مالیاتی کشور ثبت نمایید. اگر در این زمان مقرر اقدام به اعتراض نکنید، به منزله پذیرش برگ تشخیص مالیاتی از سمت شما تلقی خواهد شد.
عدم رسیدگی به پرونده مالیاتی
اگر در زمان مقرر یکساله سازمان امور مالیاتی اقدام به رسیدگی پرونده مالیاتی شما نکند، این مورد به این منزله خواهد بود که سازمان امور مالیاتی اظهارات شما را پذیرفته و مالیات اظهار شده از سمت شما همان مالیات اصلی شما خواهد بود. این مورد برابر ماده 156 قانون مالیات های مستقیم است. البته توجه داشته باشید که برابر ماده 157 قانون مالیات های مستقیم در صورتی که بعد از این زمان تخلفی از جمله کتمان درآمد یا ارائه هزینه های جعلی محرز شود، شما بایستی مالیات درآمد کتمان شده را پرداخت نمایید.
مراحل رسیدگی مالیاتی
یکی از مواردی که دانستن آن خالی از لطف نیست مراحل رسیدگی مالیاتی است. با این وجود که در طول مقاله و پیش تر به صورت مفصل تری این موضوع را برای شما عزیزان شرح دادیم؛ اما به صورت مختصر اگر بخواهیم این موارد را برای شما عزیزان شرح دهیم. مراحل رسیدگی مالیاتی به ترتیب زیر است :
- ارسال اظهارنامه مالیاتی
- رسیدگی به پرونده شما از طرف سازمان
- ارسال برگه دعوت به رسیدگی از طرف سازمان
- شرکت در جلسه رسیدگی مالیاتی
- ارائه اسناد و مدارک مالیاتی
- حضور ممیز در محل شما در صورت لزوم ( حسابرسی میدانی )
- صدور برگه تشخیص مالیاتی
مهم ترین مدارک برای رسیدگی مالیاتی
در زمان رسیدگی مالیاتی نیاز است تا اسناد و مدارک مالی و مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی و به ممیز خودتان ارائه دهید. برخی از مدارک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در این بخش قصد داریم شما عزیزان را از مهم ترین مدارکی که برای رسیدگی نیاز است آگاه کنیم. اسناد و مدارکی که در زمان رسیدگی باید ارائه دهید شامل موارد زیر است:
- دفاتر کل و روزنامه
- تراز کل و معین قبل و بعد از بستن حسابها
- جواز کسب یا مجوزهای فعالیت
- گردش حساب های شرکت
- ریز خرید و فروش، گزارش بدهکاری و بستانکاری
- گردش حساب حقوق کارکنان و پرسنل شرکت
- صورتحساب بانک
- گردش موجودی کالا
- جدول محاسبات استهلاک
- اظهارنامه های ارزش افزوده
- صورتحساب های فروش
- صورت معاملات فصلی ارسالی
- اجاره نامه، قبض ها و رسید پرداختی اجاره بها
- لیست ارسالی بیمه 12 ماهه
- صورت خلاصه جمع لیست های حقوق 12 ماهه
مهم ترین نکات در جلسه رسیدگی
برای اینکه بتوانید نتیجه بهتری در جلسه رسیدگی مالیاتی داشته باشید؛ بهتر است برخی از نکات را در نظر بگیرید. یکی از مهم ترین مواردی که لازم است به آن توجه داشته باشید، زمان برگزاری جلسه و فراخوان شما است. حتما هماهنگی های لازم برای حضور در ساعت مقرر در سازمان امور مالیاتی را انجام دهید. بهتر است 15 الی 20 دقیقه زودتر در سازمان امور مالیاتی برای جلسه حاضر شوید. این امر علاوه بر جلوگیری از استرس شما برای رسیدگی در روند پرونده نیز ممکن است تاثیر گذار باشد. همچنین توجه داشته باشید که تمامی موارد خواسته شده از شما را به صورت کامل به همراه داشته باشید.
جمع بندی
از اینکه تا انتهای این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. امید است این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد. توجه داشته باشید که رسیدگی مالیاتی یکی از مهم ترین مواردی است که هر مدیر کسب و کاری باید به آن توجه ویژه داشته باشد. همراه داشتن یک وکیل مالیاتی مناسب می تواند در زمان رسیدگی کمک بسیار زیادی به شما عزیزان کند.
یک وکیل مالیاتی خبره می تواند تمامی نیازهای شما برای ارائه مدارک صحیح و لازم به ممیز مالیاتی و سازمان را برآورده کند. همچنین بخاطر داشته باشید در صورتی که نسبت به نظر ممیز مالیاتی اعتراض داشته باشید و بخواهید به برگه تشخیص مالیاتی اعتراض کنید، لازم است با ارائه یک لایحه مناسب برنده هیات بررسی پرونده مالیاتی شوید. به همین منظور توجه داشته باشید که وکیل شما بایستی تجربه خوبی در لایحه نویسی مالیاتی داشته باشد. شما عزیزان می توانید برای استفاده از خدمات مالیاتی ما به ویژه مشاور و وکیل مالیاتی از صفحه خدمات مالیاتی اقدام نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید