دادرسی مالیاتی چیست؟ + مراحل دادرسی مالیاتی
یکی از مهم ترین مواردی که برخی از مودیان در خصوص آن سوال دارند این است. که اگر سازمان مالیاتی در حق آنها اشتباهی انجام دهد و مالیات اشتباهی را برای آنها مشخص کند. از چه طریق می توانند مشکل خود را با سازمان امور مالیاتی کشور حل و فصل کنند. سازمان امور مالیاتی کشور امکانی را برای تمامی مودیان حقیقی و حقوقی تحت عنوان دادرسی مالیاتی فراهم کرد. مودیان از این طریق می توانند شکایات خود را نسبت به ممیز مالیاتی، پرونده مالیاتی، برگه تشخیص مالیاتی و تمامی مواردی که مربوط به مالیات و پرونده مالیاتی آنها می شود را پیگیری نمایند. مودیان می توانند در صورت اختلاف با سازمان امور مالیاتی به راحتی از طریق دادرسی مالیاتی اگر حقی از آنها گرفته شده است، احقاق حق کنند.
پس اگر شما هم با سازمان امور مالیاتی اختلافی دارید و به دنبال راه حلی برای رفع مشکل و پیگیری آن هستید و یا اگر به دنبال اطلاعاتی در خصوص دادرسی مالیاتی هستید در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز همراه ما باشید تا در زمینه دادرسی مالیاتی تمامی مواردی که نیاز دارید بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.
دادرسی مالیاتی چیست؟
اولین سوالی که قصد پرداختن به آن را داریم این است که اصلا دادرسی مالیاتی چیست. دادرسی مالیاتی فرآیند رسمی و اداری، اعتراض به نظر سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص پرونده مالیاتی شما و رای صادره از طرف سازمان امور مالیاتی است. زمانی که شما به عنوان یک شخص حقوقی یا یک شخص حقیقی و به صورت کلی به عنوان یک مودی اقدام به ارسال اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور می کنید. سازمان امور مالیاتی می تواند اظهارنامه و مالیات شما را بپذیرد یا نپذیرد. همچنین سازمان شخصی را تحت عنوان ممیز مالیاتی برای رسیدگی به پرونده مالیاتی شما مشخص می کند. این مامور سازمان امور مالیاتی می تواند اظهارنامه و مالیاتی که پیش تر اعلام کردید را بپذیرد و مشکلی به وجود نیاید. در غیر اینصورت عدد جدیدی را برای مالیات شما در نظر میگیرد. در صورتی که شما عزیزان با رای ممیز مالیاتی برای پرداخت مالیات بیشتر مشکل داشته باشید و نظر مخالفی نسبت به این موضوع داشته باشید. می توانید از طریق دادرسی مالیاتی نسبت به رای ممیز مالیاتی اعتراض کنید.
هدف از دادرسی مالیاتی چیست؟
شاید بپرسید که چرا اصلا سازمان امور مالیاتی کشور امکانی را تحت عنوان دادرسی مالیاتی برای مودیان مالیاتی فراهم کرد. در این بخش قصد داریم که هدف دادرسی مالیاتی را مورد بررسی قرار دهیم. هدف از دادرسی شامل موارد زیر می شود.
حفظ حق و حقوق مودیان مالیاتی
یکی از مهم ترین مواردی و اهدافی که سازمان برای راه اندازی دادرسی مالیاتی در نظر گرفته است حفظ حق و حقوق مودیان مالیاتی است. سازمان مالیاتی دادرسی مالیاتی را ایجاد کرد تا اگر مودی اعتراض داشت بتواند از این طریق حق و حقوق خود را دریافت کند. این امر باعث می شود که مودیان بتوانند اگر حق از دست رفته ای بر اساس نظر و رای سازمان مالیاتی یا ممیز مالیاتی داشتند احقاق حق کنند.
عدالت مالیاتی
وجود دادرسی مالیاتی به مودیان کمک می کند که بتوانند به صورت عادلانه مورد قضاوت و بررسی قرار بگیرند. به این صورت که تفاوتی بین مودیان وجود نداشته باشد و اینطور تصور نشود که رای صادره از سازمان مالیاتی کشور یک رای قطعی و بدون حق اعتراض است. چرا که در این صورت عدالت برای مودی در خصوص دفاع از پرونده مالیاتی خود وجود ندارد.
ایجاد شفافیت مالیاتی بیشتر
یکی از کارهایی که در فرآیند دادرسی مالیاتی انجام می شود شفافیت مالیاتی است. اگر مودی نسبت به افزایش عدد مالیاتی خود اعتراض داشته باشد می تواند در زمان دادرسی مالیاتی بخواهد که دقیق و شفاف اعلام شود که چرا مالیات آن افزایش پیدا کرده است. در این صورت سازمان امور مالیاتی و ممیز مالیاتی موظف است به صورت کاملا واضح و شفاف دلیل افزایش عدد مالیاتی را برای مودی شرح دهد.
کاهش اختلافات مالیاتی
یکی از مهم ترین کارهایی که فرآیند دادرسی مالیاتی انجام می دهد رفع اختلافات و کوتاه تر کردن زمان آن است. با وجود دادرسی مالیاتی فرآیند اعتراض و اختلاف بر سر پرونده مالیاتی مودیان که بین مودی و مامور سازمان امور مالیاتی است. در صورت عدم وجود دادرسی مالیاتی ممکن است این کار زمان زیادی را از مودی و سازمان بگیرد و حل اختلاف طول بکشد. در صورتی که با وجود دادرسی مالیاتی این زمان بشدت کاهش پیدا می کند.
چه کسانی می توانند درخواست دادرسی مالیاتی داشته باشند؟
یکی از مواری که لازم است در خصوص دادرسی مالیاتی و در مورد آن بدانید، این است که چه کسانی می توانند به برگه تشخیص مالیاتی مودیان اعتراض وارد کنند و چه کسانی می توانند مراحل دادرسی مودی را جلو ببرند و به حل اختلاف با سازمان امور مالیاتی کشور بپردازند. این افراد شامل موارد زیر می شوند:
- خود مودی : خود شخص مودی می تواند پس از دریافت برگه تشخیص مالیاتی اقدام به اعتراض نسبت به آن و انجام امور دادرسی کند.
- وکلای مالیاتی : وکیل مالیاتی با علمی که نسبت که به وکالت پرونده شما دارد می تواند تمامی امور مربوط دادرسی مالیاتی را انجام دهد. وکیل مالیاتی با توجه به اینکه به لایحه نویسی مالیاتی مسلط است و می تواند لایحه بهتری را تنظیم کند؛ معمولا در پرونده هایی که به دادرسی مالیاتی ارسال می شوند از خود مودیان موفق تر عمل می کنند.
- مشاور مالیاتی : مشاور مالیاتی نیز با توجه به این موضوع که به روند اجرایی امور مالیاتی شما آگاه است و تسلط کافی به قوانین مالیاتی دارد می تواند شما را در مراحل دادرسی مالیاتی کمک کند تا بتوانید در خصوص رسیدگی به اعتراض شما در دادرسی مالیاتی شما برنده پرونده مالیاتی و جلسه دادرسی باشید. توجه داشته باشید که در صورتی که مشاور مالیاتی عمل کافی در خصوص وکالت مالیاتی داشته باشد. می تواند علاوه بر مشاور در نقش وکیل مالیاتی شما در زمان اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی همراه شما باشد.
جمع بندی
در این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز به بررسی دادرسی مالیاتی پرداختیم و تمامی مواردی که در خصوص آن نیاز دارید بدانید را برای شما دوستان عزیز شرح دادیم. امیدوارم که این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و از مطالب گفته شده در این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. توجه داشته باشید که در زمان دادرسی مالیاتی حضور یک وکیل یا مشاور مالیاتی می تواند کمک زیادی به شما عزیزان کند. اگر به دنبال یک وکیل یا یک مشاور مالیاتی هستید می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید تا بهترین وکلا و بهترین مشاورین مالیاتی را به شما عزیزان معرفی کنند. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. در آخر نیز اگر به مطالعه مقالات مالیاتی و مقالات حسابداری علاقه مند هستید می توانید از بخش بلاگ سایت ما اقدام به مطالعه سایر نوشته ها و مطالب کنید و اطلاعات خود را در این زمینه ها افزایش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید