انواع شرکت ها از نظر فعالیت + معرفی بهترین نرم افزار حسابداری
انواع شرکت ها کدامند؟ شاید برای شما عزیزان هم سوال شود که چه انواعی از شرکت های مختلف وجود دارد. تا به حال مطمئنا اسم شرکت های بزرگ زیاد به گوشتان خورده باشد. اما هرکدام از این شرکت ها در کدام یکی از دسته بندی ها قرار می گیرند. این امر در آینده شغلی حسابداران و کارشناسان مالیاتی نیز تاثیر مختلفی دارد. چرا که انجام امور مالی و تکالیف هر یک از این شرکت ها و نحوه محاسبه مالیات آنها با هم متفاوت است . به همین منظور لازم است در یک حوزه به صورت تخصصی وارد شوید و در آن تبدیل به یک فرد متخصص در زمینه امور مالی یا مالیاتی شوید. به همین منظور لازم است پیش از انتخاب مسیر با این شرکت ها بیشتر آشنا شوید. در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب ممتاز قصد داریم شما عزیزان را با انواع شرکت بیشتر آشنا کنیم. اگر به این موضوع علاقه مند هستید در ادامه همراه ما باشید.
انواع شرکت ها
شرکت ها به صورت کلی از نظر فرآیند کاری به سه دسته مهم تقسیم می شوند. شرکت های تجاری یا بازرگانی، شرکت های تولیدی و شرکت های خدماتی. این سه دسته از شرکت های می توانند چه به صورت حقیقی و یا حقوقی فعالیت داشته باشند. در ادامه قصد داریم با هر یک از این شرکت ها و کاری که انجام می دهند بیشتر آشنا شویم.
شرکت های تولیدی
همانطور که از نام این دسته از شرکت پیداست در این شرکت ها فرآیند تولید اتفاق می افتد. شرکت های تولیدی یکی از انواع شرکت است که در آن حسابداری نقش پر رنگی دارد. چرا که محاسبه قیمت محصولات و بررسی هزینه تمام شده برای هر یک از محصولات به عهده تیم مالی است. این امر در قیمت گذاری نهایی محصول اهمیت بسیار زیادی دارد. از دیگر وظایف مهم یک حسابدار تولیدی می توان به برنامه ریزی برای خرید مواد اولیه و تولید محصولات و پرداختی ها و موارد این چنینی اشاره کرد. همچنین توجه به این موضوع که حسابدار با استفاده از گزارش هایی که تهیه می کند می تواند میزان کارایی و بهره وری هر یک از نیروها و هر یک از دستگاه ها را محاسبه کند و به فرآیند مدیریت هرچه بهتر مجموعه کمک کند.
شرکت های بازرگانی
شرکت های بازرگانی یا تجاری کالای تولید شده توسط شرکت های تولیدی را به فروش می رسانند. این شرکت ها معمولا به عنوان یک واسط بین بازار و خریداران و تولیدکنندگان عمل می کنند. شرکت های بازرگانی می توانند فرآیند واردات و صادرات را نیز انجام دهند. به همین منظور اگر شرکت تولیدی قصد همکاری با یکی از کشورهای خارجی و یا وارد شدن به بازارهای جهانی را داشته باشد. یکی از بهترین راه ها برای این شرکت ها کمک گرفتن از شرکت های تجاری یا بازرگانی است که با استفاده از دانش و نیروی کار متخصص می توانند فرآیند واردات و صادرات را بهبود ببخشند.
حضور نیروی مالی در شرکت های تجاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نیروی مالی می تواند به مدیریت سرمایه، تهیه گزارش های سود و زیان، قیمت گذاری نهایی محصول برای ورود به بازار و تحویل آن به خریداران، انجام امور مالیاتی، ارسال صورتحساب های الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی کشور، پیگیری وصول مطالبات، تهیه اظهارنامه های مالیاتی، تکمیل دفاتر قانونی شرکت و مواردی این چنینی را انجام دهد.
وجود یک نیروی مالی مجرب در مجموعه های تجاری می تواند به فروش بیشتر و بهتر مجموعه نیز کمک کند. حسابدار می تواند با استفاده اطلاعاتی که در اختیار دارد کارمندان با ارزش و فروشنده های ضعیف را مشخص کند. سازمان نیز با نگهداری نیروهای با تجربه و با عملکرد بهتر می تواند به سود زیادی دست پیدا کند. این در صورتی است که همزمان می تواند نیروهای ضعیف و ناکارآمد را اخراج نماید و جایگزین آنها نیروهای تازه و پر انرژی را جایگزین نماید.
شرکت های خدماتی
شرکت های خدماتی نیز یکی دیگر از انواع شرکت ها هستند. این شرکت های کالای فیزیکی به مشتریان خود ارائه نمی دهند. در واقع آنها با استفاده از مهارت، دانش و ابزارهایی که در اختیار دارند خدمتی را برای مشتری خود انجام می دهند. به عنوان مثال می توان به شرکت های ارائه دهنده خدمات سایت اشاره کرد. این شرکت ها با استفاده از دانش طراحی سایت می توانند در ازای دریافت وجه مشخصی اقدام به طراحی سایت برای شما کنند.
این شرکت ها معمولا به صورت پروژه ای و قراردادی با سایر شرکت ها و اشخاص همکاری دارند. مدیریت مالی نقش مهمی در مدیریت هرچه بهتر شرکت ها و مجموعه های ارائه دهنده خدمات ایفا می کنند. انجام امور مالیاتی، ارسال صورتحساب ها به سامانه مودیان مالیاتی، انجام امور حقوق و دستمزد پرسنل، تهیه و ارسال دیسکت بیمه کارکنان، در صورت شراکتی بودن شرکت، محسابه میزان سود هر یک از سهامداران و مواردی از این دست تنها گوشه ای از وظایف نیروی کار مالی در شرکت های خدماتی است.
بهترین نرم افزار حسابداری برای انواع شرکت ها
در این بین با وجود کار نیروی کار در سازمان و شرکت، استفاده از یک نرم افزار حسابداری برای مدیریت هرچه بهتر امور مالی یک امر لازم و ضروری است. نرم افزار های حسابداری به شما عزیزان کمک می کنند تا بتوانید اسناد حسابداری خود را به راحتی ثبت کنید و گزارش های مدیریتی دریافت نمایید. یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار نرم افزار حسابداری سپیدار است. نرم افزار سپیدار با در نظر گرفتن شرایط کاری و موارد مورد نیاز برای هر یک از انواع شرکت ها بسته های نرم افزاری را تهیه کرده است تا بتوانید دقیقا آن چیزی که نیاز دارید را در اختیار داشته باشید.
همچنین در صورتی که یک شرکت تازه تاسیس هستید و توانایی پرداخت هزینه های نرم افزار را ندارید می توانید به صورت بخش به بخش و با خرید ماژول های مختلف اقدام به خرید یک نرم افزار حسابداری مطمئن کنید. یکی دیگر از امکانات مهمی که سپیدار سیستم در اختیار شما عزیزان قرار می دهد یکسال پشتیبانی رایگان پس از خرید نرم افزار است و تمدید پشتیبانی به صورت کاملا اختیاری است. این در صورتی است که برخی از نرم افزارهای حسابداری از همان ابتدا برای پشتیبانی محصولاتشان از شما هزینه دریافت کرده و تمدید پشتیبانی نیز در آنها الزامی می باشد.
جمع بندی
در این مقاله به معرفی برخی از مهم ترین انواع شرکت ها پرداختیم و آنها را برای شما عزیزان شرح دادیم. در آخر نیز بهترین نرم افزار حسابداری موجود در بازار را به شما عزیزان معرفی کردیم. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص نرم افزار سپیدار با کارشناسان ما در سپیدان حساب ممتاز در تماس باشید. امید است این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه های مالی و مالیاتی می توانید به بخش مقالات سایت ما مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید