اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی + روش اعتراض به مالیات !
یکی از مهم ترین چالش های بیشتر شرکت ها و سازمان هایی که مشغول به فعالیت هستند، رسیدگی مالیاتی، برگ تشخیص مالیاتی و اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی و اعتراض به مالیات است. تمامی مودیانی که اقدام به ارسال اظهارنامه های مالیاتی عملکرد می کنند. بعد از گذشت یکسال ممیزین مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به اظهارنامه و پرونده این مودیان رسیدگی می کنند. بسته به اظهارنامه و مواردی که ممیز از طریق راه های دیگر مثل سامانه 169 یا معاملات فصلی، اظهارنامه ارزش افزوده و سایر موارد مورد بررسی قرار می دهد؛ تشخیص می دهد که مالیاتی که شما در سال گذشته اظهار کردید صحیح است یا ن.
در صورتی که تشخیص ممیز چیزی غیر از اظهارات شما باشد، بایستی مالیات پرداخت کنید. اما شما عزیزان نیز می توانید در این مرحله به نظر ممیزین مالیاتی اعتراض نمایید و از اظهارات خود دفاع کنید. اگر شما عزیزان هم در خصوص برگه تشخیص ممیز مالیاتی پرونده تان مشکل دارید و یا یک حسابدار هستید که به دنبال آموزش های مالیاتی هستید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
رسیدگی مالیاتی چیست؟
پیش از بررسی اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی لازم است با پروسه رسیدگی به پرونده مالیاتی بیشتر آشنا شوید. تمامی مودیان اعم از حقیقی و حقوقی در صورت فعالیت و کسب درآمد لازم است تا هر ساله اظهارنامه ای را تحت عنوان اظهارنامه عملکرد به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. به همین منظور تمامی شرکت ها و سازمان ها و مجموعه های مشغول به فعالیت اظهارنامه عملکرد سال گذشته خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال می کنند. بعد از ارسال این اظهارنامه، سازمان امور مالیاتی کشور، پرونده مودیان را به دست ممیزین مالیاتی می سپارد تا به پرونده مودیان رسیدگی کنند.
به بررسی کامل پرونده مالیاتی به ویژه صحت اطلاعات اظهارنامه مالیاتی مودیان رسیدگی مالیاتی گفته می شود. به این صورت که ممیز مالیاتی با استفاده از مدارک مندرج در پرونده و سایر مدارک و دسترسی به مواردی همچون اظهارنامه ارزش افزوده، سامانه 169، تراکنش های بانکی و صورتحساب های بانکی مودیان صحت مالیاتی که مودی تحت خوداظهاری اعلام کرده است را بررسی می کند.
برگه تشخیص مالیاتی چیست؟
مورد بعدی که نیاز است پیش از اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی و اعتراض به ممیز مالیاتی بدانید برگه تشخیص مالیاتی است. در صورتی که عدد مالیاتی که مودی در اظهارنامه عملکرد خود اظهار کرده است صحیح باشد. ممیز مالیاتی پرونده مودی را مختومه اعلام می کند و مودی نیازی به پرداخت عدد بیشتری به سازمان امور مالیاتی کشور ندارد. در صورتی که ممیز تشخیص دهد عدد اعلام شده به سازمان امور مالیاتی اشتباه است و با میزان عدد واقعی مالیات مودی متفاوت است، برگ تشخیص مالیاتی را صاد می نماید و در آن عدد جدید مالیاتی و میزان مابه التفاوت را به سازمان امور مالیاتی و سازمان نیز به مودی اعلام می کند.
اعتراض به مالیات چگونه است؟
در صورتی که مودی پس از رسیدگی و صدور برگه تشخیص مالیاتی عدد معین شده از سمت ممیز مالیاتی را قبول نداشته باشد می تواند به برگه تشخیص و نظر ممیز مالیاتی اعتراض نماید. به این اعتراض، اعتراض به مالیات یا اعتراض به برگه تشخیص مالیات گفته می شود.
در چه صورتی می توان به برگه تشخیص مالیاتی اعتراض کرد؟
یکی از مهم ترین نکته هایی که لازم است بدانید این مورد است که اعتراض تنها در پرونده هایی قابل انجام است که مودی مالیات خود را به صورت خود اظهاری اعلام نماید. مالیات عملکرد به دو صورت انجام می شود. یک مورد از طریق خود اظهاری و مورد دیگر از طریق علی الراس . در صورتی که پرونده شما به صورت خوداظهاری باشد می توانید نسبت به برگه تشخیص مالیاتی ممیز خودتان اعتراض کنید.
مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیات
در این بخش قصد داریم تمامی مراحلی که نیاز است برای اعتراض به مالیات خود بگذرانید را به شما عزیزان شرح دهیم. در ابتدا و در اولین گام لازم است بعد از اعلام نظر ممیز مالیاتی اعتراض خود را در سامانه مالیاتی کشور ثبت کنید. پس از ثبت اعتراض لازم است تا نهایتا 30 روز از زمان ثبت اعتراض به اداره مالیات مراجعه نمایید و نامه اعتراض خود را به همراه برگه تشخیص مالیاتی به سازمان امور مالیاتی منطقه خودتان ارائه دهید.
بعد از ارائه مدارک و اعلام اعتراض پرونده مالیاتی شما به هیات بدوی می رود. در این مرحله پرونده مالیاتی شما مورد بررسی قرار می گیرد. پس از دفاع شما از پرونده مالیاتی که دارید، نظر هیات بستگی به پرونده مالیاتی، مستندات و دفاعیات شما در زمان جلسه دارد. اما این آخرین مرحله از رسیدگی مالیاتی نیست. شما اگر اعتراضی نسبت به نظر تشخیصی هیئت بدوی نیز داشته باشید می توانید به نظر این هیات معترض شوید و پرونده شما به مراجع بالاتر ارجاع داده می شود.
مهلت اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی
یکی از مهمترین مواردی که لازم است در خصوص اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی از آن آگاه باشید، مدت زمان و مهلت شما برای اعتراض است. به صورت کلی پس از رسیدگی، شما 20 روز مهلت مشاهده برگه تشخیصی را از زمان ابلاغ آن دارد. سپس به مدت 30 روز مهلت دارید که اعتراض خود را نسبت به برگه تشخیصی در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ثبت کنید.
بعد از اینکه اعتراض خود را ثبت کردید، ممیز مالیاتی 40 روز زمان دارد تا به اعتراض شما رسیدگی نماید. در صورتی که در این مدت مودی و ممیز به توافق برسند، پرونده مختومه خواهد شد. در غیر اینصورت بعد از 40 روز در صورت عدم توافق پرونده شما به هیات بدوی می رود.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی رسیدگی مالیاتی و اعتراض به مالیات پرداختیم و تمامی مواردی که به اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی مرتبط بود را برای شما عزیزان شرح دادیم. توجه داشته باشید که در صورت نیاز به مراجعه به هیات بدوی حضور یک وکیل مالیاتی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر پرونده شما داشته باشد. به همین منظور اگر نیاز به وکیل مالیاتی داشتید می توانید از طریق کانال سایت ما با بهترین وکلای مالیاتی در ارتباط باشید. به همین منظور می توانید با کارشناسان ما و از طریق شماره تماس های قرار گرفته در سایت با ما تماس بگیرید.
از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان مفید باشد. شما عزیزان می توانید برای مطالعه مقالات بیشتر و آموزش رایگان حسابداری به بخش مقالات سایت ما مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید