مالیاتی

چگونه مالیات کمتری بدهیم ؟

چگونه مالیات کمتری بدهیم ؟

وقتی صحبت از روش‌های مالیات کمتر به میان میاد، عده‌ای به‌ صورت ناخوداگاه فکر می‌کنن که بحث درباره فرار مالیاتیه.

اما واقعیت این است که برای کاهش مالیات، ترفندهای کاملا قانونی وجود دارد که هر یک از مؤدیان می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند.

اصلی‌ترین نکته در زمینه استفاده از تکنیک‌های کاهش مالیات نیز حرکت در مدار قانون هست.

 

اگر مؤدی حقیقی یا حقوقی گمان کند که می‌تواند با دور زدن قانون مالیات خود را کاهش دهد، باید تجدید نظر کنند؛ چرا که سازمان امور مالیاتی در سال‌های اخیر با ایجاد تقاطع بین بانک‌های اطلاعاتی مختلف، موفق شده است که اطلاعات دقیقی در خصوص مؤدیان جمع‌آوری می کند.

در نتیجه راه‌های فرار مالیاتی تا حدود زیاد مسدود شده است.

 

در این مقاله قصد داریم به 10 مورد از راه‌های قانون برای کاهش مالیات کمتر بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

 

روش‌های کاهش مالیات همگی از دل قانون عبور می‌کنند. در همین راستا اصلی‌ترین راهکارهای کاهش مالیات کمتر عبارت اند از :‌

 

1. تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر باعث کاهش مالیات می‌شود.

 

اولین و ابتدایی‌ترین کاری که برای کاهش مالیات باید توسط مؤدیان جدی گرفته شود، تکمیل به موقع اظهارنامه مالیاتی و تسلیم به اداره مالیات است. این کار دو مزیت عمده برای شما به همراه دارد که عبارت‌اند از:

برخورداری از تخفیف‌هایی که سازمان امور مالیاتی برای مؤدیان خوش حساب در نظر می‌گیرد.
جلوگیری از تحمیل جریمه‌های احتمالی به‌منظور دیرکرد در تسلیم و تنظیم اظهارنامه مالیاتی.

2. ثبت کامل و مستند هزینه‌ها در اظهارنامه مالیاتی فوق‌العاده مهم است.

 

یکی از روش‌های کاهش مالیات، مربوط به ثبت دقیق و کامل هزینه‌های کسب‌وکار در طول یک سال مالی در قالب اظهارنامه مالیاتی است همان‌طور که می‌دانید، مالیات بیشتر از آنکه شامل درآمدهای مؤدیان شود، به سودی تعلق می‌گیرد که در طول یک سال مالی عاید آن‌ها شده است. در همین راستا شما باید حتما تمام هزینه‌های یک سال مالی خود را به‌ دقت و با ذکر تمام جزئیات به همراه مستندات کافی در اظهارنامه مالیاتی درج کنید. به این ترتیب، گام مهمی در راستای کاهش مالیات برداشته‌ شود.

 

3. استهلاک اموال را حتما به‌ درستی اظهار کنید.

 

یکی از ترفندهای کاهش مالیات مربوط به در نظر گرفتن استهلاک اموال است. این مسئله معمولا توسط بسیاری از صاحبان کسب‌ و کارها به ویژه کسب و کارهای بزرگ نادیده گرفته می‌شود. باید توجه داشته باشید که گذر زمان نقش جدی در مستهلک شدن تجهیزات و اموال شرکت‌ها دارد. طبیعی است که با مستهلک شدن اموال، ارزش آن‌ها کاسته می‌شود. این مسئله باید به هنگام ثبت اطلاعات در اظهارنامه مالیاتی لحاظ شده و به این ترتیب جلوی تحمیل مبالغ اضافی در پرداخت مالیات تا حدودی گرفته‌خواهدشد.

 

4. استفاده از مزایای خوش‌حسابی در پرداخت مالیات را جدی بگیرید.

 

در قوانین مالیاتی کشور موادی به‌منظور تشویق مؤدیان برای تسلیم به موقع اظهارنامه و پرداخت مالیات در نظر گرفته شده است. به این ترتیب مؤدیان می‌توانند با پرداخت به موقع مالیات در سال‌های آینده از مزایای خوش‌حسابی برخوردار شوند. در ماده 189 قانون مالیات‌های مستقیم، میزان تشویق مالیاتی برابر با 5 درصد مالیات سه سال قبل در نظر گرفته شده و همچنین ماده 190 نیز مزایایی برای خوش‌حسابی مالیاتی در نظر گرفته است. برای اینکه این تخفیفات شامل حال شما شود باید دو شرط زیر را رعایت کنید:‌

صورت‌های مالی، دفاتر کل و روزنامه مؤدیان برای سه سال متوالی باید مورد تأیید سازمان مالیاتی باشد.
پرداخت مالیات سه سال در زمان معین و بدون اعتراض به هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی صورت بگیرند.

 

5. ثبت دقیق و منظم اسناد مالی از جمله مهم‌ترین روش‌های کاهش مالیات است.

 

کارشناسان سازمان مالیاتی در مواجهه با صورت‌های مالی و اسناد نامنظم و آشفته ممکن هست نتوانند به‌خوبی آنچه که در طول یک سال در شرکت شما رخ داده است را تشخیص داده شود . این مسئله باعث می‌شود که گاها مبلغ مالیات تعیین شده بیشتر از حد واقعی باشد. باید تلاش کنید که اسناد و صورت‌های مالی را از جزئی‌ترین موارد تا صورت‌حساب‌های با مبالغ کلان را به‌صورت منظم و دقیق ثبت و بایگانی کنید. این کار یکی از بهترین روش‌های کاهش مالیات به شمار می‌آید.

 

 

6. به مراکز خیریه رسمی کمک کنید.

 

این امکان برای مؤدیان مالیاتی وجود دارد که با کمک کردن به‌ صورت مالی به خیریه‌های رسمی از تخفیف‌های مالیاتی بهره‌مند شوند. این کار موجب می‌شود که در کنار بهره‌مندی از تخفیف مالیاتی، گام‌های مؤثری نیز در کاهش مشکلات محرومان بردارید.

 

7. در ذکر مالیات پرداختی سال قبل خود دقت کنید.

 

یکی از روش‌های ساده کاهش مالیات این است که در تکمیل اظهارنامه سال مالی جدید، مبلغ مالیات سال قبل را به‌دقت و درستی وارد کنید. تجربه نشان داده است که کارشناسان مالیاتی معمولا اولین موردی که در بررسی پرونده مالیاتی رصد می‌کنند، مبلغ مالیات پرداخت شده سال قبل مؤدی است. در صورتی که این مبلغ با مقدار واقعی پرداخت شده منطبق نباشد، با وسواس بیشتری پرونده مالیاتی شما را رصد می‌کنند. این مسئله احتمال افزایش رقم مالیات شما را دارد.

 

8. نسبت به قوانین مالیاتی حساس باشید.

 

سعی کنید حتما قوانین، مصوبات و تبصره‌هایی که ممکن است سازمان امور مالیاتی در گذر زمان ارائه کند را در نظر بگیرید. گاهی اوقات تغییراتی که در قوانین رخ می‌دهد، می‌تواند به نفع برخی از کسب‌وکارها باشد و این مسئله به‌طور مؤثری در کاهش مالیات پرداختی آن‌ها اثرگذار خواهد بود.

 

برای اطلاع از لیست قیمت های نرم افزار سپیدان حساب در این قسمت کلیک کنید.

برای درخواست دمو در این قسمت کلیک کنید.

نویسنده : امین کامیابی

ثبت دیدگاه

ایمیل شما منتشر نمی شود.

ثبت دیدگاه

1 دیدگاه