Uncategorized

دادرسی مالیاتی چیست؟ همه چیز در خصوص دادرسی مالیات

دادرسی مالیاتی چیست؟ همه چیز در خصوص دادرسی مالیات

بعد از تغییرات اساسی که در خصوص مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی صورت گرفت، دادرسی مالیاتی یا رسیدگی مالیاتی یکی از بزرگ ترین دغدغه های افراد است. فرقی نمی کند که شخص به صورت شخص حقیقی فعالیت کند یا به صورت سازمان و شخص حقوقی. تمامی مودیان موظف هستند در زمان مقرر از سمت سازمان مالیات، اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند. این ارسال اظهارنامه ممکن است در برخی از موارد با مشکلاتی رو به رو شود که منجر به دادرسی مالیاتی می شود که در ادامه به صورت کامل به آن خواهیم پرداخت. اگر شما عزیزان هم به موضوعات مالیاتی، رسیدگی مالیات و دادرسی مالیات علاقه مند هستید در ادامه این مطلب از سایت سپیدان حساب همراه ما باشید.

دادرسی مالیاتی چیست؟

زمانی که مودی اظهارنامه خود را ارسال می کند، ممکن است از سمت ممیزین مالیاتی این اظهارنامه رد شود. در این صورت مودی مبلغی را به عنوان مالیات برای سازمان یا شخص در نظر می گیرد. اگر شخص یا سازمان این مبلغ را نپذیرد پروسه و روند مالیاتی وارد دادرسی مالیاتی می شود تا عدد دقیق مالیات بررسی شود.

مودی کیست؟

به تمامی کسانی که در سازمان مالیات دارای پرونده های مالیاتی هستند مودی گفته می شود. مودی می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد. شخص حقوقی به سازمان های ثبت شده، شرکت ها، اداره ها، استارت آپ های ثبت شده، شرکت های دانش بنیان و غیره گفته می شود.

اما اگر یک مغازه دار هستید که برای دستگاه پوز خود پرونده مالیاتی تشکیل داده اید و یا یک مجموعه و تیم خدماتی هستید که از نام تجاری برای امور خودتان استفاده نمی کنید و شرکتی را به ثبت نرسانده اید شما جزو دسته افراد حقیقی هستید. توجه داشته باشید که محاسبه مالیات برای اشخاص حقیقی و حقوقی کمی متفاوت است. پس حتما توجه داشته باشید که در چه دسته ای از مودیان در زمان دادرسی مالیاتی قرار می گیرید.

ممیز مالیاتی کیست؟

زمانی که شما در زمان مقرر اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی می کنید، سازمان مالیات متخصصانی را در حوزه مالیات دارد تا به اظهارنامه های ارسالی از سمت مودیان رسیدگی کرده و آنها را بررسی کند. به شخصی که وظیفه رسیدگی به پرونده مالیاتی شما را دارد ممیز مالیاتی گفته می شود. ممیزین مالیاتی افراد زیر نظر سازمان مالیات هستند که نظر آنها در خصوص میزان مبلغ مالیات شما مورد تایید سازمان مالیات است.

بررسی اظهارنامه مالیاتی و دادرسی مالیاتی

زمانی که شما عزیزان اظهارنامه مالیاتی خود را برای سازمان مالیات ارسال می کنید ممکن است حالت های مختلفی برای پرونده شما به وجود بیاید که در این بخش به آنها پرداخته ایم.

اظهارنامه مورد تایید

بهترین حالت برای شما این است که اظهارنامه شما توسط سازمان مالیاتی و ممیزین مالیاتی مورد تایید باشد. در این صورت بایستی عدد مندرج و قید شده در اظهارنامه مالیاتی خود را به عنوان مالیات پرداخت کنید.

اظهارنامه مورد تایید نیست و شکایتی ندارید

برخی از مواقع اظهارنامه ارسالی شما از سمت سازمان مالیات مورد تایید قرار نمی گیرد و سازمان عدد جدیدی را به عنوان مالیات برای شما عزیزان در نظر می گیرد. در این صورت اگر این عدد را بپذیرید و اقدام به پرداخت آن کنید.

اظهارنامه مورد تایید نیست و شکایت دارید

دقیقا در همین مورد است که پای رسیدگی مالیاتی به پرونده شما باز خواهد شد. زمانی که اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال می کنید و از سمت سازمان مالیات رد می شود؛ سازمان مالیاتی مبلغی را به عنوان مبلغ جدید مالیات برای شما عزیزان در نظر می گیرد. در صورتی که شما عزیزان این مبلغ را به عنوان مالیات نپذیرید، سازمان امور مالیاتی یک ممیز مالیاتی برای پرونده و سازمان یا شخص شما در نظر می گیرد. ممیز وظیفه دارد عمل رسیدگی مالیاتی بر پرونده شما را انجام دهد. در این حالت در واقع گفته می شود که پرونده شما وارد فرآیند دادرسی مالیاتی شده است.

آیا فقط به عدد پرداخت می توان شکایت داشت؟

یکی از سوالاتی که ممکن است در این خصوص ذهن شما عزیزان را به خود درگیر کرده باشد. این موضوع است که در زمان دادرسی مالیاتی آیا فقط به مبلغ مدنظر از سمت سازمان مالیات می توان شکایت داشت؟ پاسخ این سوال خیر است. شما عزیزان می توانید به عنوان مودی مالیاتی بر نحوه پرداخت مالیات نیز اعتراض داشته باشید. در این صورت ممکن است سازمان مالیات نحوه پرداخت مالیات شما عزیزان را نیز تغییر داده و برای شما اقساط جدیدی را در نظر بگیرد.

توجه داشته باشید که شما عزیزان تنها بعد از گذشت 30 روز از زمان ابلاغ رای اجازه شکایت کردن و درخواست دادرسی مالیاتی دارید. در غیر این صورت شکایت شما پذیرفته نیست. نمی توانید ادعایی داشته باشید و بایستی مبلغ تعیین شده از سمت سازمان امور مالیاتی را پرداخت نمایید. در صورت عدم پرداخت جریمه خواهید شد.

چرخه دادرسی مالیاتی

در زمان دادرسی مالیاتی ممکن است پرونده مودی چرخه ی مشخصی را طی کند. در ادامه به بررسی  مراحل چرخه دادرسی مالیاتی می پردازیم آنها را به شما عزیزان معرفی می کنیم. توجه داشته باشید که ممکن است پرونده شما در هر یک از مراحل تایید و مختومه شود. در این صورت به مراحل بعدی دادرسی مالیاتی نخواهید رفت.

مراحل چرخه دادرسی مالیاتی به ترتیب شامل موارد زیر می شود:

  • رئیس اداره امور مالیاتی مربوطه
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی
  • شورای عالی مالیاتی
  • هیئت سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
  • دیوان عدالت اداری

پشتیبانی مالیاتی کیست و چه وظیفه ای بر عهده دارد؟

پشتیبانی مالیاتی در واقع اشخاص و مجموعه هایی هستند که با در اختیار داشتن متخصصین حوزه مالیاتی سعی به کمک کردن شما برای پرداخت هرچه کمتر مالیات دارند. شما با مراجعه به این سازمان ها یا اشخاص می توانید در خواست پشتیبانی مالیاتی داشته تا یک شخص متخصص پیگیر فرآیند رسیدگی و دادرسی مالیاتی شما عزیزان شود.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی این موضوع که دادرسی مالیاتی چیست پرداختیم و مراحل و چرخه آن را برای شما عزیزان شرح دادیم. توجه داشته باشید که کوچک ترین اشتباه ثبتی در اسناد حسابداری ممکن است در زمان رسیدگی سازمان  و شرکت شما متحمل پرداخت مالیات زیادی کند. به همین منظور برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از نرم افزارهای حسابداری استفاده کنید تا با مشکلات این چنینی مواجه نشوید. همچنین دسترسی داشتن به تمامی اسناد و فاکتورها و هزینه ها در زمان رسیدگی یکی از راهگشاترین موارد است. نرم افزار سپیدار این امکان را برای شما عزیزان میسر کرده است که به راحتی مشکلات مالی خود را در این زمینه رفع کنید و فعالیت های مالی خود را به بهترین نحو انجام دهید.

اگر نیاز به مشاوره در خصوص نرم افزار سپیدار و ماژول های آن و همچنین مشاهده دمو این نرم افزار دارد می توانید با کارشناسان ما در سپیدان حساب ممتاز در تماس باشید. کارشناسان ما راهنمایی شما عزیزان هستند. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم.

ثبت دیدگاه

ایمیل شما منتشر نمی شود.

ثبت دیدگاه

0 دیدگاه